Witlof Focus F1 hybride

Witlof Focus F1 hybride

Normale prijs: € 2,95

Special Price € 2,55

Dit ras is voor de vroege trek met en zonder dekgrond. Het gewas heeft een hoge opbrengst en levert goed gesloten, zeer uniforme kroppen. Het gewas is een exclusief Nunhems kwaliteitsproduct en nauwelijks gevoelig voor bruine pit.

Witlof Focus F1 hybride

Dit ras is voor de vroege trek met en zonder dekgrond. Het gewas heeft een hoge opbrengst en levert goed gesloten, zeer uniforme kroppen. ‘Focus’ is een exclusief Nunhems kwaliteitsproduct omdat dit zaad is geteeld, geschoond en gecontroleerd is door Nunhems Zaden. Het gewas is dan ook nauwelijks gevoelig voor bruine pit.

Inhoud: 3 gram.
Zaaien: Op zijn vroegst vanaf half mei tot juni, om schieten te voorkomen. Zaai op regels die 50 cm uit elkaar liggen. Na opkomst uitdunnen op 15 cm. Er ontstaat veel blad en ondergronds penvormige wortels. Die wortels in de periode half oktober-november rooien. Het blad afsnijden, 1-2 cm boven de kop.Laat de wortels een paar dagen narijpen op het veld, afgedekt met het afgesneden blad. Graaf een kuil (25 cm diep) en zet daar de wortels naast elkaar in met de koppen naar boven (te lange wortels van onderen afsnijden). Bedek het geheel met ca. 10 cm grond. Tegen de vorst plastic, stro of nog een toplaag van blad aanbrengen. Zorg dat ze donker staan, anders ontstaat er groenlof.
Oogsten: Vanaf oktober tot eind januari. Bij teelt zonder dekgrond: ca. 4 weken na opzet van de ‘trek’.

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Gratis verzending

Gratis verzending voor bestellingen boven de € 50,00

E-mail voordeel


Informatie »