Velda Giant Biofill XL Set

Velda Giant Biofill XL Set

Productnaam Prijs Aantal
Velda Giant Biofill XL Set - 6000
€ 639,95
Velda Giant Biofill XL Set - 12000
€ 784,95
Velda Giant Biofill XL Set - 15000
€ 890,00

Deze Giant Biofill XL filter zorgt voor kristalhelder vijverwater door een UV-C Unit en 3 uitneembare cassettes met filtermaterialen.

Velda Giant Biofill XL Set

Deze filter is gebaseerd op het doorstroomprincipe. Het water wordt via de eerste cassette, waarin een UV-C Unit en optioneel beluchting (Silenta 300) en verwarming (Pond Heater 150 of 300) kan worden aangebracht, naar 3 uitneembare cassettes met filtermaterialen geleid.

De basis van het Giant Biofill XL is een grote en ruime filterunit met een bruto inhoud van circa 250 liter. Om de filtercapaciteit extra te vergroten kunnen, m.b.v. de bijgeleverde verbindingswartel, 2 (of meerdere) filters aan elkaar worden gekoppeld. Midden onderin het filter is een afvoermogelijkheid gecreëerd. Door eenvoudig de schuif te openen wordt slib en vuil afgetapt.

De mechanische en biologische werking van de filtermaterialen, de mogelijkheid om het water gelijktijdig te behandelen tegen zweefalgen en ziekteverwekkers en tenslotte de mogelijkheid het water te verwarmen en verzorgen met zuurstof, maakt van het Giant Biofill XL een verantwoorde investering voor het verkrijgen van gezond en kristalhelder vijverwater.

Cassettes
Het filter bevat 4 uitneembare cassettes, waarvan er 3 gevuld zijn met filtermateriaal
- De eerste cassette is bestemd voor de inbouw UV-C Unit en de bijgeleverde Mineral Filterstart. In het deksel is ook een voorziening voor het aansluiten van een luchtpomp.
- De tweede cassette is gevuld met bioballen. Dit filtermateriaal zorgt voor een goede vuilfiltering en heeft een enorme aangroeicapaciteit voor de micro-organismen.
- De derde cassette is voorzien van een zogenaamde grove Japanse mat. Deze matten filtreren de fijne stofdeeltjes uit het water en zullen na een inloopperiode miljarden microorganismen gaan bevatten.
- De vierde cassette is gevuld met een fijnere Japanse mat. Hiermee worden zelfs de kleinste vuilpartikeltjes uit het water verwijderd. Alle cassettes zijn uitneembaar, waardoor de filtermaterialen eenvoudig kunnen worden uitgespoeld.

UV-C Unit
De bijgeleverde inbouw UV-C Unit kan eenvoudig in het draaimechanisme van het cassettedeksel worden gemonteerd. De UV-C lamp maakt een groene troebele vijver in korte tijd  kristalhelder, terwijl ziekteverwekkende parasieten door het UV-C licht worden gedood.

Opstarten
Om het biologische proces op te starten is een verpakking Bacterial Filterstart toegevoegd aan dit filterpakket. Mineral Filterstart verhoogt de hardheid en bevordert een evenwichtige mineralenbalans. 

 

   Een standaard vijver  Een koi vijver
 Giant Biofill XL Set 6000  20.000 liter  8.000 liter
 Giant Biofill XL Set 12000  40.000 liter  16.000 liter
 Giant Biofill XL Set 15000  60.000 liter  24.000 liter

 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Gratis verzending

Gratis verzending voor bestellingen boven de € 50,00

E-mail voordeel


Informatie »