Snijbiet Lucullus

Snijbiet Lucullus

Productnaam Prijs Aantal
Snijbiet Lucullus - 5 gram

Normale prijs: € 1,15

Special Price € 0,99

Snijbiet Lucullus - 50 gram

Normale prijs: € 3,95

Special Price € 3,50

Dit is een goudgele variant van snijbiet met geribde bladeren. De smaak van het jonge blad komt overeen met spinazie en wordt ook zo gegeten. De dikke bladstelen worden als asperge gegeten.

Snijbiet Lucullus

Snijbiet is een bladgewas, waarvan de bladeren en bladstelen worden gegeten. Dit is een goudgele variant van snijbiet met geribde bladeren. Het gewas is op twee manieren te gebruiken. De smaak van het geelgroene, jonge blad komt grotendeels overeen met spinazie en wordt ook zo gegeten. Maar als de planten doorgroeien zijn de bladstelen of ribben te oogsten.De dikke, vlezige bladstelen worden als asperge gegeten.

Inhoud: 5 of 50 gram.
Zaaien: In maart - april direct in de vollegrond zaaien. In juli - augustus zaaien voor een late oogst. Zaai op een rijafstand van 25 cm en plantafstand van 5 cm. Bij teelt speciaal voor de bladstelen, een afstand van 40 x 30 cm gebruiken. Hierdoor ontstaan forse planten met forse stengels en grote bladeren. Snijbiet doet het goed op iedere grond. Houd de grond wel voldoende vochtig.
Oogsten: Zodra de plant 10 tot 15 cm hoog is kan er blad gesneden worden. De stoppels lopen opnieuw uit en na enkele weken is de hergroei ook te oogsten of laat de planten doorgroeien en oogst de bladstelen. Tot eind september kan er geoogst worden.

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Gratis verzending

Gratis verzending voor bestellingen boven de € 50,00

E-mail voordeel


Informatie »