Royal Canin Bulldog Adult

Royal Canin Bulldog Adult

Productnaam Prijs Aantal
Royal Canin Bulldog Adult - 3kg
€ 19,95
1 x Royal Canin Bulldog Adult - 12kg
€ 57,50
2 x Royal Canin Bulldog Adult - 12kg
€ 107,95

Voor de volwassen Engelse Bulldog

Royal Canin Bulldog Adult

Voor de volwassen Engelse Bulldog

Rasspecifieke voeding voor de Engelse Bulldog vanaf 12 maanden

Hoewel de Engelse Bulldog dol is op spelen en wandelen, is hij niet atletisch gebouwd. Hij is gemiddeld 33 cm hoog en weegt ongeveer 25kg. Hij kan niet goed tegen warmte en moet zich dan ook niet te lang inspannen.

Kortschedelig

Dit ras is kortschedelig: een platte kop die bijna even breed als lang is, een omhooggekrulde neus en een onderkaak die langer is dan de bovenkaak (onderbeet). Deze kenmerken maken het de Engelse Bulldog lastig eten in de bek te nemen en goed te kauwen. Kauwen is belangrijk om de risico's van tandplak en tandsteen te beperken. Tandsteenverwijdering moet namelijk onder narcose gebeuren, en dit kan levensbedreigende risico's met zich meebrengen.

Verzorging van hart en gewrichten

De Engelse Bulldog heeft meestal geen actieve levensstijl, daarom is zijn energiebehoefte beperkt. Het is dan van groot belang hem niet teveel te voeren, om overgewicht te voorkomen. Overgewicht brengt namelijk ook voor de Engelse Bulldog extra risico's met zich mee, vooral voor zijn hart en de belasting van zijn gewrichten.

Aandacht voor spijsvertering en ademhaling

Door zijn kortschedelige kop en zijn lichaamsbouw heeft de Engelse Bulldog meer aanleg voor spijsverteringsproblemen en kan hij ademhaliingsmoeilijkheden hebben. Zijn middenrif heeft namelijk de neiging het spijsverteringsstelsel samen te drukken. Bovendien ontvangen zijn darmcellen minder zuurstof, waardoor zijn spijsvertering trager werkt, wat op zijn beurt gasophopingen in de buik (meteorismus) en winderigheid (flatulentie) veroorzaakt. Zijn dikke tong, lange zachte gehemelte en nauwe neusgaten kunnen zijn ademhaling verder bemoeilijken.

Odour Reduction

Draagt bij aan een goede spijsvertering en helpt bij het verminderen van de ontlasting en winderigheid. Dit dankzij zeer licht verteerbare eiwitten (L.I.P.) en een speciaal aangepast gehalte verteerbare en niet-verteerbare vezels.

Gevoelige huid

Ondersteunt de beschermende rol van de huid en zorgt voor behoud van de natuurlijke schoonheid van de vacht van de Engelse Bulldog.

Ondersteuning van gewrichten

Ondersteunt de gewrichten van de Engelse Bulldog en helpt het ideale gewicht te behouden.

Brok special voor de kortschedelige kaak

Een brok die dankzij de speciale vorm makkelijker in de bek te nemen is en het kauwen stimuleert. Zo eet hij langzamer en wordt zijn mondhygiëne verbeterd.

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Gratis verzending

Gratis verzending voor bestellingen boven de € 50,00

E-mail voordeel


Informatie »