Norit Hoog Actieve Filterkool

Norit Hoog Actieve Filterkool

€ 35,95

Norit Hoog Actieve Filterkool is een bijzonder filtermedium voor het verwijderen van organisch stofvuil, geur- en kleurstoffen. Het is bij uitstek geschikt voor het filteren van vijverwater en kan in elk vijverfilter worden gebruikt. Door de gelijkmatige vorm van de korrel wordt een zeer goede doorstroming van het water verkregen.

Norit Hoog Actieve Filterkool

Norit Hoog Actieve Filterkool

Norit Hoog Actieve Filterkool is een bijzonder filtermedium voor het verwijderen van organisch stofvuil, geur- en kleurstoffen. Het is bij uitstek geschikt voor het filteren van vijverwater en kan in elk vijverfilter worden gebruikt. Door de gelijkmatige vorm van de korrel wordt een zeer goede doorstroming van het water verkregen. Hierdoor, en door de actieve werking van Norit Hoog Actieve Filterkool, wordt het water perfect gezuiverd en kristalhelder gefiltreerd.

Filtratie van het vijverwater kan zowel langs mechanische als biologische weg. De werking van mechanische filtratie berust op het verwijderen van organische en anorganische vuildeeltjes evenals geur- en kleurstoffen. Het principe van biologische filtratie is om door middel van micro-organismen een betere en snellere omzetting te verkrijgen van organische bestanddelen. De Velda filterwatten en filterkool materialen staan garant voor een uitstekende waterfiltratie.

Filtermaterialen bepalen de kwaliteit van het filter

Niet het filter, maar de filtermaterialen bepalen de kwaliteit van de filtratie. Mechanisch filtermateriaal houdt het vuil tegen, maar kan geen afvalstoffen afbreken. Biologische filtermaterialen zetten de afvalstoffen wel om, maar houden het vuil niet tegen. Daarom is een combinatie doorgaans het beste. Bijvoorbeeld als volgt:

  1. Watten of filterschuim dat grove vuildeeltjes verwijdert;
  2. Actieve vijverkool, dat geur- en kleurstoffen absorbeert;
  3. Dragermateriaal voor de aanhechting van micro-organismen, zoals keramische filterpijpjes.

Norit Filterkool wordt met toestemming van Norit NV verpakt en gedistribueerd door Velda BV Enschede NL.

Voor gebruik enige malen omspoelen.

Product Verpakking
Norit Hoog Actieve Filterkool 5000 ml

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Gratis verzending

Gratis verzending voor bestellingen boven de € 50,00

E-mail voordeel


Informatie »